Sanal Pos Nedir? Güvenilir Mi?
İnternetten alışverişlerde online ödeme yapabilmek için "sanal pos" kelimesi sıkça duyulmakta. Sanal pos yazılımları ile e-ticaret entegrasyonları güvenilir mi? Hangi sanal pos kullanılmalı?
Yazının başında öncelikle sıkça sorulan sorular arasında bulunan "Sanal Pos Nedir?", "Sanal Pos Neden Kullanılır?", "Sanal Pos Ne İşe Yarar?", "Sanal Pos Yazılımları Güvenilir Mi?", "Hangi Ödeme Kuruluşunu Tercih Etmeliyim?" gibi sorulara yanıt vermeliyiz...
Sanal Pos Nedir, Ne İşe Yarar?
Bir markete girdiniz, fiziki kartınızdan ödeme yapmak için POS cihazını kullanıyorsunuz. Bu senaryoyu internet sitesi olarak düşündüğünümüz zaman devreye fiziki poslara alternatif olarak "Sanal Pos" devreye giriyor. N11, Hepsiburada, Gittigidiyor, Amazon gibi bir siteye girdikten sonra sepete eklediğiniz ürünleri sipariş vermek için size bir ödeme ekranı çıkıyor ve kart bilgilerini girerek ödeme yapıyorsunuz. Buradaki hizmete ise sanal pos denmektedir.
Sanal Poslar sayesinde online alışverişleriniz, fatura ödemeleriniz, vergi ödemeleriniz gibi bir çok konularda çok kolay bir şekilde online ödemeler yapılabilmekte. Sanal pos hizmetini kullanan web sitesi sayesinde siz ve banka arasında hızlı ve güvenli bir kanal kullanarak tüm süreç ilerlemektedir.
Sanal Pos Güvenilir Mi?
Sanal pos hizmeti belirli şirketler tarafından sağlanan yazılımlardır. Bu sanal pos hizmetini alan web sitesi sahipleri ise aldıkları hizmeti kendi internet sitelerine entegre ederler. Sanal pos entegrasyonu sağlanırken bankalar belirli güvenlik önlemlerini zorunlu tutarlar. Eğer bu zorunluluklar sağlandıysa sanal pos hizmetleri oldukça güvenilirdir. Ancak kötü senaryolar ile karşılaşmamak adına, alışveriş yapılan sitenin altyapısı & gerçekten güvenilir olup olmadığı konusunda birkaç kez düşünmek gerekir. İsmini çok sık duyduğumuz alışveriş siteleri, popüler siteler bu konularda oldukça güvenilirlerdir.
Hangi Ödeme Kuruluşları Sanal Pos Veriyor?
Eğer internet siteniz üzerinden ödeme almak istiyorsanız sanal pos ödeme hizmeti sunan bazı şirketlere başvuru yaparak sanal pos almanız gerekmektedir. Sanal pos hizmeti veren en ünlü şirketler ise İyzico, Paytr, iPara, PayNet şeklinde söyleyebiliriz. Bu şirketlere sanal pos başvuruları oldukça kolaydır. Ödeme kuruluşları tarafından istenen belgeler ise genellikle şu şekildedir: Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Nüfus Cüzdan Örneği. Gerekli belgeler ile başvuru yaptıktan sonra size teklif edilen komisyon oranını kabul ettiğiniz takdirde süreç ilerliyor ve size entegrasyon için dosyalar sunuluyor. Hazır altyapılı internet siteleri için çok basit hazır entegrasyon dosyaları bulunmaktadır. Eğer özel yazılım bir internet siteniz varsa da, pos şirketlerinin hazırladığı detaylı döküman ve kod örnekleri sayesinde entegrasyon süreci hızlı bir şekilde ilerlemektedir.
Sanal Pos Hizmeti Ücretli Mi?
Sanal pos şirketlerinin başvuru süreçleri arasında bazı farklar olsa da genel olarak işleyiş aynıdır. Bir çok firma sanal pos hizmetini sadece sizin sitenizden yapılan her alışveriş başına kesilen komisyon ücretleri şeklinde çalışmaktadır. Genellikle bir çok firma süpriz ücretlendirmeler çıkarmazlar. Ancak en güncel bilgileri almak için, seçeceğiniz ödeme kuruluşunun web sitesindeki en son bilgiyi kontrol etmeniz önerilmektedir.
- Eğer siz de ödeme alabileceğiniz bir internet sitesine sahip olmak,
- Mevcut web sitenize sanal pos hizmeti kurulumu yaptırmak istiyorsanız hemen İLETİŞİM butonundan bize ulaşabilirsiniz.