AKK Kalkıyor! Türk Telekom Kotasız Fiyatlar

AKK Kalkıyor! Türk Telekom Kotasız Fiyatlar

16 Aralık 2018   Kategori : Haber

Türkiye 1 Ocak itibariyle kotasız internet kullanımına geçecek. 1 Ocak 2019'dan itibaren AKK olarak bilinen adil kullanım kotası uygulaması sona erecek. Adil kullanım kotası kalkacak haberlerinden sonra Türk Telekom'un kotasız internet fiyat listesi...

 

Adil Kullanım Kotası nedir: Adil kullanım kotası (AKK) kısacası internetten faydalanmak için bize belirlenen bir hız limiti gibi düşünebiliriz. Birçok firmanın farklı paketleri ve sunduğu AKK boyutları var. Örneğin aylık 100 GB adil kullanım kotalı ve 24 mbps hıza sahip paketiniz var; 1 ay içerisinde 100 GB adil kullanım kotasını aştığınız takdirde internet hızınız, servis sağlayacınızın belirlemiş olduğu hıza düşecektir yani internetiniz yavaşlayacaktır. AKK uzun zamandır Türkiye'de kaldırılması planlanan düşünülen bir durumdu. 1 Ocak 2019 tarihinden sonra AKK'nin kalkacağının netleştiğini öğrendik.

Ancak şimdi AKK'nin kalkması ile birlikte, internet servis sağlayıcılarının paket fiyatlarında tekrar düzenlemeye gidecek olması elbette kaçınılmaz bir gerçek. Önceden sahip örneğin 50 TL'ye sahip olduğumuz bir internete şimdi belki de 2-3 hatta 4-5 katı fiyatlara sahip olacağız. Dolayısı ile aslında iyi bir şey yapıldığı düşünülürken yine ceplerin yanacağı gibi bir ihtimal söz konusu.

Türk Telekom 1 Ocak itibari ile devreye sokacağı AKN’siz internet paket fiyatlarını resmi sitesinde yayınlamıştı. Uygulama hayata geçmeden fiyatları yeniden güncelleyen Türk Telekom ilk yayınladığı fiyatları güncelleyerek yeniden yayınladı. İşte Türk Telekom'un ilk yayınladığı AKN'siz internet tarife ve fiyatları:

 

türk telekom akk fiyat paket internet

 

 


Önceki Yazı : Sitenize İçerik Eklerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sonraki Yazı : Adil Kullanım Kotası (AKK) Nedir?