Sanal Pos Nedir?
Sanal pos nedir, sanal pos ücretleri, sanal pos firmaları, sanal pos komisyon oranları ücretleri, sanal pos nasıl alınır, sanal pos güvenli mi, sanal pos alışveriş, sanal pos firmaları, sanal pos ücretsiz mi? Tüm detayları yazımızda...
Sanal Pos Nedir?
Sanal Pos (VPOS): gerçek hayatta tüm mağaza vb. alışveriş işlemlerinde kullandığımız kartlı ödeme aracı olan pos (point of sale/ödeme noktası) cihazlarının, internet üzerinde kullanılabilir halidir. İnternet istesek de istemesek de hayatımızın bir parçası haline geldi. E-ticaret sitelerinde online ödeme yapmamıza yarayan, kart bilgilerimiz ile ödeme yapmamızı sağlayan sistemlere sanal pos denir.
Sanal Pos Güvenli Midir?
Sanal pos, her siteye kolayca entegre edilebilen bir sistem değildir. Sitelerin sanal pos hizmetini kullabilmesi için bankalardan veya BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) tarafından onaylı aracı kuruluşlar tarafından bazı aşamalardan geçmesi gerekmektedir.
Dolayısı ile sanal pos hizmetini kullanan bu web sitelerinin belirli denetimlerden geçmiş olduğunu biliyoruz. Ancak iş sadece sitenin güvenli olmasıyla bitmiyor. Bilgisayarınızda keylogger benzeri virüsler var ise, kötü niyetli yazılımlar/kişiler tarafından klavyede bastığınız her tuş bile kayıt altına alındığı için sizin internet üzerinden giriş yaptığınız tüm hesap şifrelerinden tutun, bankacılık bilgilerinize kadar ulaşabilirler.
Dolayısı ile kendi bankanızın online işlemler sitesine bile giriş yaparken verilerinizin çalınabilir olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Öncelikle bilgisayarınızın temiz olmasına, daha sonra ise giriş yaptığınız sitenin SSL sertifikası bulunduğuna dikkat ediniz. Bilgisayar ve internet dünyası üzerinde her zaman kötü niyetli hackerlerin bulunduğunu unutmayınız. Tüm bu yazdığımız özel durumların dışında, sanal pos hizmetinin güvenli olduğunu söyleyebiliriz.
Sanal Pos Nereden Alınır? Koşulları Nelerdir?
Sanal pos hizmeti öncelikle bankalar tarafından verilmektedir. Neredeyse her bankanın sanal pos hizmeti bulunmaktadır. Her bankaya ayrı ayrı başvuru yapabilirsiniz ancak bunun dışında tüm bankalara alternatif tek bir ödeme sistemi de alabilirsiniz. Sanal pos hizmeti sunan bazı alternatif sanal pos firmaları bulunmaktadır.
Bankalara Ait Sanal Pos Hizmetleri:
- Akpos (Akbank)
- VPOS-724 (Vakıfbank)
- POSNET (Yapı Kredi Bankası)
- Garanti Sanal POS (Garanti Bankası)
- Finans WebPos (Finansbank)
- Ziraat Sanal POS (Ziraat Bankası)
- TEB Sanal POS (Türkiye Ekonomi Bankası)
Bankalara Alternatif Sanal Pos Firmaları:
- Iyzico
- PayU
- iPara
- PayTR
- TürkPOS
Sanal Pos Başvuru İşlemleri ve Kurulum Süreci
Sitelere sanal pos hizmetinin sağlanması için bankaların veya diğer alternatif sanal pos hizmeti sunan firmaların sizden istediği evraklar, nüfus cüzdanı örneği, vergi levhası, çeşitli sözleşmeler gibi firmadan firmaya göre değişecek bazı özel koşullar bulunmaktadır. Bunların tesliminden sonra sizi bir onay süreci bekliyor. Başvuru ve kurulum süreci belli bir zaman alabilmektedir.
Sanal pos kurulumu bazen bu aracı firmalar tarafından ücretsiz kurulum hizmeti sunmaktadır. Bunun dışında sitenize kurulum için bir yazılımcı tarafından destek almanız gerekecektir. Sanal pos kurulumu kesinlikle bir bilen tarafından yapılmalıdır, özellikle hazır altyapılı bir sisteminiz yoksa size iletilen ödeme modülünün sıfırdan siteye entegre edilmesi gerekmektedir.
Sanal Pos'un Avantajları Nelerdir?
- İnternet üzerinden yapılan satışlarda ödeme almak için bilinen en etkili yöntemdir.
- Ödemenizi çok hızlı bir şekilde almanıza olanak sağlar.
- Raporlanabilir olmasından dolayı 7/24 ödeme istatistiklerine kolayca ulaşabilirsiniz.
- Zamandan tasarruf, müşteri memnuniyeti ve bağlılığı sağlar.
sanal pos nedir sanal pos garanti işbank, sanal pos ücretleri sanal pos nasıl alınır sanal pos komisyon oranları sanal pos firmaları sanal pos alternatif ödeme entegrasyon yazılım